Södermalm

Södermalm sägs vara världens tredje coolaste stadsdel, i alla fall om man lyssnar på modemagasinet Vogue. Det som detta modemagasin vart allra mest imponerade över är att här finns modehus så som Acne, Rodebjer och Dagmar samt trendiga gator med fina butiker kring Hornstull och SoFo. Södermalm har inte bara en massa butiker utan här finns det även gott om caféer och restauranger.  Det är en plats som passar för alla, oavsett om du är på besök, eller bor i vår huvudstad.

Dessutom finns det många vackra vyer här på Södermalm. Varför inte ta en promenad genom detta vackra område? Ett tips är att börja i Tantolunden, vid vattnet nedanför Hornstull och ta dig till slutmålet Norra Hammarbyhamnen. Denna promenad tar drygt 1,5 i raskt tempo. Innan du beger dig iväg från Tantolunden, se till att kolla in den! Detta är ett av de största parkområdena i Stockholm innerstad. Vill du bada så finns det en liten badstrand precis jämte med.

Tar du dig sedan ner mot Årstaviken, så hittar du Södra Tantolundens koloniträdgårdsförening. Man har odlat här ända sedan 1915! Promenadvägen går förbi detta och utefter hela Årstaviken. Längs med vägen sedan kommer du förbi Årstavikens segelsällskap, och här finns cafét Skrovet, där du kan äta eller fika!

Andra saker att göra på Södermalm

Södermalm i StockholmHela Södermalm är fylld med historiska miljöer, vandra omkring och insup dessa. Det finns en kort promenadväg om 500 meter som ger dig utsikt över Mälaren och Riddarfjärden. Det är klart värt att gå denna lilla väg.

Södermalm har även Fotografiska, som är ett ställe där du kan njuta av konst, utställningar och fotografier av alla de slag.

Ett annat tips är att besöka Skinnarviksberget. Perfekt om du gillar höga höjder och en magnifik utsikt. Ta med dig en picknick och njut av att äta gott och ha utsikt över Kungsholmen och Gamla Stan.

Vita Bergen är en annan plats som är väl värt ett besök. Här finns det gamla hus, samt en vacker park. På somrarna så finns det även en utomhusscen här med uppträdanden.

Även om de flesta barer och nattklubbar ligger på Östermalm, så finns det gott om ställen även här i Södermalm. Bland annat finns det en dold cocktailbar, Vampire Lounge, som är ett trevligt ställe. Andra heta tips är Marie Laveau, Tjoget och Kvarnen.

Söder passar för det mesta, oavsett om du vill se på vackra saker, shoppa loss, eller äta och dricka gott. Det finns även hotell och andra boenden här, så att du har nära hem, efter en kväll på stan.