Globen

Det första spadtaget för Globen, eller Ericsson Globe som den numera heter, gjordes den 10 september 1986 och den rekordstora arenan byggdes på 2,5 år. Den 19 februari 1989 var det dags att inviga världens största sfäriska byggnad. Tack vare sin unika form har Globen varit en symbol för Stockholm och Sverige. Globen har en diameter på 110 meter och dess inre höjd är 85 meter och har en volym på 600 000 m3. Det skulle ta 40 år att fylla Globen med vatten från en vattenkran.Ericsson Globe

Ericsson Globe

Ericsson Globe är indelad i tre olika områden: etage A som är närmast scenen, etage B som ligger ovanför den och etage C som ligger ännu längre upp. De flesta av Globens VIP-boxar är högst upp, nära taket. En Bankomat finns bara inne i entré 2.

Det finns totalt 6 entréer och en ingång för funktionshindrade. Du kan välja vilken entré du vill men entrén som visas på din biljett kommer att vara närmare din plats i arenan och kan så småningom innebära kortare köer. Det finns 1 500 parkeringsplatser inom området, uppdelat mellan två inomhusgarage med en modern, övervakad parkering och grindsystem.

En garderob kommer att finnas tillgänglig vid alla evenemang med undantag av hockeymatcherna. Platsen varierar beroende på evenemanget. Det finns ingen specifik barnvagnsparkering men våra arrangörer kommer visa dig till ett utrymme avsett för barnvagnen under evenemanget.

Det finns också ett stort antal toaletter på Ericsson Globe. Dessa kan, beroende på typ av händelse, delas mellan kvinnor och män. Om du behöver ett rum för spädbarnsvård kan du låna en nyckel vid informationsdisken i entrén 2. Konstruktionen av Stockholmsarenan har börjat. Under byggtiden kommer färre parkeringsplatser finnas tillgängliga i arenaområdet. Fler förändringar i trafiken kommer att göras. Vår rekommendation för alla som har möjlighet är använda kollektivtrafiken när du besöker arenaområdet.

Totalt hittar du 7 restauranger och kaféer på Ericsson Globe. På The Global Grill kan du boka ett bord innan ditt evenemang börjar och njuta av förstklassig husmanskost. Globen har också ett antal kiosker med snabbmat samt varma och kalla drycker.

För dig som vill jämföra denna sajt med andra kan du leta efter hotell på boendestockholm.se som kanske kan erbjuda något alternativ som du saknar här. Annars kan du även enkelt klicka på det hotell du vill läsa mer om i högermarginalen här på sidan.